دكتر غلامي وزير علوم تحقيقات و فناوري در نشست مجازي روساي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي بر لزوم حفظ تجربيات عملكرد دانشگاه ها در دوران كرونا تاكيد نمود.
به گزارش وب سايت خبريuinews و به نقل از اداره كل روابط عمومي وزارت علوم، دكتر منصورغلامي، وزير علوم، تحقيقات و فناوري در نشست مجازي روساي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي تاكيد كرد: دانشگاه ها در دوران شيوع ويروس كرونا با توجه به عدم آمادگي قبلي ، عملكرد بسيار درخشاني بويژه در بخش آموزش مجازي داشتند و لازم است اين تجربيات براي استفاده در آينده و مواردي مشابه ، حفظ شده و مورد استفاده قرار گيرد.
در اين نشست كه صبح امروز (شنبه) با حضور معاونان و مديران اين وزارت و حضور مجازي روساي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي در سالن شهداي جهاد علمي وزارت علوم برگزار شد، دكتر غلامي با اشاره به همه گيري جهاني ويروس كوييد 19 و در گير شدن تمامي كشورها با اين بيماري اظهار داشت: اين بيماري فرصت ها و چالش هايي را فراهم كرده و موجب شده تا شكل جديدي از تجربيات و تصميم گيري هادر امور مختلف در سطح جهان شكل بگيرد.
وزير علوم با بيان اينكه بخش آموزش عالي نيز از شرايط جديد تاثير پذيرفته است، گفت: در اين شرايط دانشگاه هاي كشور نيز با چالش هايي روبرو هستند و البته اين وضعيت موجب شده است تا مسئولان دانشگاهي در مقابله با آن و انجام بهينه امور، تجربيات بهتري به دست آورند. وي با تاكيد بر ريل گذاري قانوني در انجام تمامي وظايف افزود: ما بايد از اين فرصت به دست آمده نهايت استفاده را كرده و فعاليت هاي اين دوران را به احسن تبديل كنيم، البته اين نه تنها در بخش آموزش، بلكه در بخش هاي پژوهش و فعاليت هاي فرهنگي نيز بايد برنامه ريزي هاي مناسبي انجام گيرد و عادت هاي جديدي در زندگي جامعه دانشگاهي به وجود آورد. دكتر غلامي با بيان اينكه ستاد وزارت علوم زير ساخت هاي لازم براي فعاليت دانشگاهيان در دوران شيوع كرونا را فراهم مي كند، اظهار داشت: در سال تحصيلي آينده شرايط بهتر مي شود و مبناي ما بر ارائه آموزش مجازي دروس دانشگاهي است، البته حضور دانشجويان برخي مقاطع در فواصل مختلف زماني هم ميتواند مناسب باشد.
وزير علوم با بيان اينكه دانشگاهيان بايد به عملكرد دوران كرونايي يك نگاه كلان داشته باشند، گفت: همه دانشگاه بايد تجربيات عملكرد مطلوب خود در دوران كرونايي در بخش هاي مختلف منتشر كنند تا مورد استفاده ديگران نيز قرار گيرد و لازم است معاونت هاي آموزشي و پژوهش و فناوري وزارت هم در اين فرآيند همكاري كنند تا نتايج مطلوبي با استفاده از تجربيات هسته هاي علمي دانشگاه ها به وجود آيد.
دكتر غلامي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ارائه گزارش ها و نقطه نظرات ارزشمند روساي دانشگاه ها در خصوص عملكرد مناسب شان در دوران كرونايي اظهار داشت: پشتيباني هاي لازم در دوران كرونايي از دانشگاه ها انجام مي شود تا دغدغه روساي دانشگاه ها به حداقل برسد و در اين ارتباط دولت نيز در حد امكان كمك خواهد كرد. وزير علوم با تاكيد بربرگزاري نشست هاي مجازي در بخش ها و مديريت هاي مختلف دانشگاهي گفت: برگزاري نشست هاي مجازي يكي از فرصت هايي است كه در دوران بيماري كوييد 19 به دست آمده و به مسئولان بخش هاي مختلف دانشگاهي توصيه ميكنم با برگزاري اين نشست ها در فواصل مختلف از همفكري و تجارب يكديگر به خوبي استفاده كنند. دكتر غلامي با تاكيد بر عبور از روش هاي سنتي در انجام امور آموزش عالي گفت: لازم است دانشگاه هاي كشور تجربيات خود در خصوص انجام امور آموزش مجازي و ساير امور در دوران شيوع كرونا را براي تثبيت و جمع بندي اين دستاوردها و پايداري اين تجربيات گردآوري كرده و به ستاد وزارت علوم ارسال كنند و در اين راستا بايد برخي از عادات سنتي در انجام امور را به سمت خدمت بهينه تغيير دهيم.
وي افزود: مدل آموزش عالي كشورمان با مدل آموزش عالي كشورهاي پيشرفته اروپايي و آمريكايي تشابه زيادي دارد و ما ميتوانيم با بومي سازي تجربيات آنان در انجام امور، برنامه ريزي هاي مناسبي داشته باشيم.